Husägare

I månadsskiftet flyttade vi in i vår nya villa som vi köpte för lite över 6 månader sedan. Sedan dess har vi hunnit sälja lägenheten i stan, renovera både kök och alla badrum i nya huset och även fött vår förstfödde son. Jag kände att livet var komplett när vi fick nycklarna – ingenting kan stoppa oss!

Sedan ett halvår har det sprungit minst hundra, vad det känns som i alla fall, olika hantverkare som hjälpt oss med badrum och kök. Dem har rört sig mest på första och andra plan och i källaren har dem inte spenderat någon tid alls, förutom när en av hantverkarna frågade om han fick ta sig en tur utav ren nyfikenhet. Och detta kom med sina konsekvenser.

Jag ska säga dig att jag inte ens visste att krypgrunder existerade innan han på byggfirman berättade för oss. I vår krypgrund fanns det nämligen fukt och detta var något som behövdes åtgärdas.

Krypgrunder – här är allt du behöver veta!

I år har GEAB samarbetat med Trygghetsvakten och åtgärdat problem med fukt i otaligt många krypgrunder. Dem vanligaste åtgärderna är att städa och röja ut organiskt material, se till att marktäcka med åldersbeständig folie eller favolen samt krypgrundsisolera och installera en trygghetsvakt, med eller utan fläkt, för att hålla koll på förhållandena och se till att dem är rätt.

Man höjer temperaturen för att göra krypgrunder torrare och bara en grad kan göra att den relativa fuktigheten sänks med hela fem procent. Trygghetsvakten ser då till att det ventileras i krypgrunden för att på så vis undvika den fukt som sedan kan komma att skada din fastighet.