Att hyra eller köpa byggnadsställning

Det kan vara oundvikligt vid renoveringar att behöva använda byggnadsställningar för att komma åt delar av byggnaden. Som tur är finns det företag som specialiserar sig på att hyra ut eller sälja byggnadsställningar. Då är bara frågan, lönar det sig att köpa en byggnadsställning eller ska du hyra? Det första du behöver ta ställning till är ”vilken typ av jobb du behöver utföra”. Ska du renovera fasaden, byta fönster, lägga om ditt tak eller kanske isolera så lär du behöva en byggnadsställning.

Fundera också på om du kommer att behöva utföra fler renoveringar den närmaste tiden, kanske har du ett gammalt omodernt hus?

Hyra byggnadsställning

Behöver du en riktigt stor byggnadsställning blir det nog billigare att faktiskt hyra en. Kostnaden blir lägre, du slipper hitta en plats för att förvara ställningen efteråt, du kan få viss hjälp med att transportera ställningen, du får tips om vad du bör tänka på av leverantören.

Att tänka på vid hyra – planera din tid väl då de flesta tar betalt per dygn som du använder byggnadsställningen. Kontrollera innan du hyr att ställningen är i bra skicka och att den uppfyller alla krav som behövs för att den ska vara godkänd. Förvissa dig om att alla säkerhetsspärrar och lås fungerar. Be att få bra monteringsanvisningar så du inte lägger mer tid än nödvändigt på att montera ställningen.

Köpa byggnadsställning

Behöver du en mindre byggnadsställning för din renovering så kan det löna sig att faktiskt köpa en. Framförallt om du ser ett framtidsbehov vid flera renoveringar. Tänk på att du måste ha platsen för att förvara den mellan användningarna. Om du känner att du vill köpa istället för hyra så kika på t ex Jula eller Byggmax för att se om de har några som skulle passa dina behov.

Något som många kanske inte tänker på är att du kan få tag i en bra ställning på begagnatmarknaden. Köper du din egen byggnadsställning kan du kanske hyra ut den till någon du känner eller dina grannar i framtiden. Kanske finansierar det hela din investering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 9qf