Att isolera golvbjälklaget kan vara en riktigt god investering

Sommaren närmar sig med stormsteg och att isolera där hemma kanske inte är det första man tänker på när man funderar på att fixa till lite därhemma. Men man kan ju som jag, se det som att man är ute i god tid, och semestertider innebär ju i regel att man har lite mer tid för fixandet, eller hur?

Man har väl aldrig nog med utrymme eller hur?

Jag tror inte att jag är ensam om att känna att det man en gång ansåg vara ett stort hus, plötsligt känns betydligt mindre. En eller ett par ungar sen är alla rum fulla. Så var det för oss  och istället för att söka nytt boende så bestämde vi oss för att bygga ut. 4 x 7 meter i två plan i anslutning till den befintliga sidoväggen. Botten blev ett förråd och överdelen en yoga studio för hustrun, med stora härliga panorama fönster i två riktningar.

Bra isolering ger både varmare rum och lite billigare uppvärmning

Tidigt i processen var jag i kontakt med ett företag för att isolera under taket med lösull, men i min kontakt berättade de att många även brukar isolera golvbjälklag när de bygger nytt. Sagt och gjort, jag köpte den iden och när de kom för att fylla under taket så passade vi på att isolera med lösull i golven också, både uppe och nere. I förrådet är man ju inte så ofta, men det är skönt att slippa obehaglig kyla från golvet, men i yoga studion är helt underbar. De stora fönsterna läcker lite värme, men våra välisolerade tak och golv kompenserar för det. Och alla som yogar där njuter av både värme och utsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: 6aw